Eşti de acord cu eutanasierea maidanezilor?

Posted: miercuri, 14 martie 2012 by Admin 2 in Etichete: , , , , , ,
6


Curtea Constituțională a României a decis că articolele din noua legislația a maidanezilor, adoptată de parlamentari și trimisă spre promulgare președintelui Traian Băsescu, care permit eutanasierea patrupedelor, sunt neconstituționale.În urma deciziei, proiectul de lege se va întoarce în Parlament pentru a fi rediscutat atât de către senatori, cât și în Camera Deputaților. Parlamentarii au două variante: să înlocuiască cele două articole sau să le elimine cu totul, să o adopte și să trimită legea din nou la promulgare președintelui Traian Băsescu. Dacă articolele privind eutanasierea vor fi eliminate, vor rămâne variantele de strângere a patrupedelor de pe străzi și ținerea lor în adăposturi sau lăsarea lor prin oraș.Potrivit deputaților Ștefan Pirpiliu și Vasile Gherasim, problema maidanezilor rămâne nerezolvată și dacă nu se va adopta noua lege. „Atâta timp cât primăriile nu iau măsuri, numărul oamenilor mușcați va crește. Vom aștepta motivarea CCR și la începutul lunii februarie vom vedea ce este de făcut", a explicat Pirpiliu. În opinia acestuia, primarii nu au făcut nimic pentru a stopa creșterea numărului de câini fără stăpân, chiar dacă aveau lege la îndemână. Astfel, deşi primăriile sunt obligate să construiască adăposturile necesare pentru maidanezi, legea este ignorată de autorităţi. ONG-urile cred că „Legea Marinescu 2", în varianta inițială, ar rezolva problema.În timp ce primarii spun că „Legea Marinescu”, care a fost promulgată în 2008, a înmulţit câinii fără stăpân, aceştia au uitat de Ordonanţa de Urgenţă 155, aprobată în 2001, care obligă autorităţile să amenajeze adăposturi, în funcţie de necesităţi, să sterilizeze şi deparaziteze patrupedele, iar după şapte zile de cazare, câinii nervendicaţi să fie daţi spre adopţie sau să fie returnaţi în locurile de unde au fost luaţi.
Multumim pentru vot! Trimite sondajul si cunoscutilor tai!!!

Twitter Facebook Stumble Stumble Digg This Technorati

6 comentarii:

  1. Anonim says:

    este singura solutie reala de a scapa de maidanezi. nu are sens sa iesi in strada si sa strigi ca nu ai ce manca sau nu ai medicamente in timp ce maidanezilor li se fac "case", hrana unui maidanez costa mai mult ca a unui copil , platim cu totii tratamentele de pe urma atacurilor lor, isi lasa excrementele pe unde apuca, fac galagie, sunt periculosi si e o amenintare reala asupra copiilor nostri pe care ii lasam afara la joaca. Guvernul ar trebui sa aplice legea eutanasierii cat mai repede posibil, si daca e nevoie sa se faca un referendum pe tema asta ca sa se inchida gura acelor "iubitori" de caini care dupa cum se vada si aici sunt in MINORITATE. deci, hai sa facem curatenie pe strazi!

  1. Anonim says:

    Sugy pou_la asta care vrei so omori caini. Mai bine sa moara m-ata.

  1. Anonim says:

    pai atunci sa faca ma-ta adaposturi pt toti cainii sau i-ai pe toti la tn in casa daca nu e buna solutia de ai omora pe toti.Iubesc cainii si animallele dar maidanezii sunt prea multi si trebuie starpiti.E LOGIC.nu suntem in centrul AFRICII nu e de ajuns ca suntem scursura europei noi Albania si Moldova?sau iti place sa traiesti ca tiganii starf toata viata

  1. Anonim says:

    @Anonim :Diurna unui deputat sau senator care doarme la servici costa mult mai mult ca hrana unui copil , sa nu mai vorbim de cea a unui maidanez...
    Exista OAMENI( de fapt fiinte umane ) care "isi lasa excrementele pe unde apuca , sunt periculosi si sunt o amenintare reala asupra copiilor...",ce parere ai , ii eutanasiem si pe astia ?
    Ca daca ne luam dupa criteriile postate de tine, cam asa ar trebui...
    Nu , eutanasierea maidanezilor nu este o solutie , atata timp cat omul le va permite sa se inmulteasca necontrolat, atata timp cat omul va duce pe un maidan sau in camp ,puii fatati de cateaua din curte...vor rasari mereu alti si alti maidanezi , candidati pentru eutanasiere...
    Solutia o constituie sterilizarea , chiar daca este o strategie pe termen mai lung si mai costisitoare aparent..

  1. Anonim says:

    DAR DACA VA RIDICA ODISCOTECA SAU O BODEGA NU MAI FACETI GAT, NU ESTE ASA, VOI NU SUNTETI IN STARE SA VA DUCETI LA MUNCA, DARSTIITI SA TIPATI CA NU AVETI BANI.
    ESTE PRB ELOR CU BANI DACA VOR SA FACA ADAPOSTURI, DACA VREI CEVA IN VIATA PUI MANA SI MUNCESTI SI ITI FACI.
    NUMLELE ALEA CU CE SUNT DE VINA CA SAU NASCUT SI SUNT LASATE PE STRADA/
    ASA SI CU TINE , JAVRA CE ESTI, PACAT CA TE TINE PAMANTUL ASTA.
    I-A SA FI FOST TU IN LOCUL LA ANIMALELE ALEA, SA TE HUIDUIE TOATA LUMEA, SA VEDEM, MAI STATEAI ASA DE LINISTIT.
    REATIONEZI TU URAT CAND TIP CINEVA LA TINE, CA OM, DAR CE SA MAI ZIC DE ANIMALE.
    LA PUCARIE CU TINE, JAVRA ORDINRA CE ESTI.
    NAZISTULE(O)!

  1. Anonim says:

    Nazisti. HMM...Daca erau nazistii probabil ca iubitorii de maidanezi erau sapun cu cainii lor cu tot.Le doresc acestor indragostiti de maidanezi sa fie muscati si ei si familiile lor poate dupa aceea nu vor mai avea aceleasi idei.Dupa ce se va umple si cartierul lor de maidanezi si vor veni spre casa, seara tarziu,de la lucru ,fara masina, atunci vor afla cat de mult ii apara dragostea de atacurile cainilor.