13

Scandal Biserica Ortodoxa Romana Scandal coruptie in Biseria Scandal coruptie sex preoti Biserica Scandal Stenograme Preafericitul Patriarh Daniel Comunicat scandal Biserica Romana 2012 Atitudinea Bisericii din Romania 2012 Comunicat de Presa Biserica Romana 2012 Declaratia Pf Daniel Patriarhul Bisericii Romane Scandal coruptie si sex preot ortodox in Romania 2012 scandaluri inlati ierarhi ai Bisericii Romane 2012 Increderea in Biserica Romana a scazut 2012 Increderea Romanilor in reprezentantii Bisericii a scazut 2012 Acte coruptie la clericii ortodoxi romani 2012 Biserici in Romania 2012 Institutia Bisericii nu mai beneficiaza de increderea romanilor 2012 Stiri Biserica Romana 2012
Multumim pentru vot! Trimite sondajul si cunoscutilor tai!!!

Twitter Facebook Stumble Stumble Digg This Technorati

13 comentarii:

  1. Anonim says:

    desi cred ca sunt credincios, nu am nevoie de biserica. Sunt niste corupti si nu avem nevoie de ei. Mai bine lipsa!!!

  1. Anonim says:

    Avem mare nevoie de Biserica! De fapt, solutia ar fi in agsirea unui crestin autentic, om de rugaciune, dar si de viziune si actiune: www. adevarul .ro/locale/piatra_neamt/Parintele_Iustin_Parvu_despre_protestele_romanilor-_-Sigur_ca_iese_lumea_in_strada-daca_am_ajuns_o_marfa_ieftina-_VIDEO_0_630537558.html

  1. DIvizia Tudor Vladimirescu says:

    *gasirea
    om de constiinta crestina, de moralitate si constiinciozitate. Harul lui Dumnezeu, asa cum ne arata Scriptura si experienta milenara, nu se poate obtine decat prin Sfintele Taine. Biserica suntem noi, toti cei botezati. Intrebarea „sondajului” este din start gresita. Eset ca si cum ai spune: te mai increzi in 87% dintre romani? Pai, si tu esi intre acei, daca esti botezat ortodox. Cei care faceti astfel de sondaje, mai intai ar trebui sa inteelgi niste lucrui simple, de cultura generala, apoi sa puneti astfel de titluri manipulatoare. Igonranata nu este o scuza.

  1. Anonim says:

    *Este
    *esti
    *intre aceia
    *intelegeti
    *lucruri
    *ignoranta
    Ati putea face un alt sondaj, mai corect: „Este adevarat ca Biserica este parte integranta a societatii noastre si ca pacatele societatii noastre o afecteaza si pe ea, adica si pe preoti si pe laici, deopotriva?”. Sa stiti ca inca exista si preoti cu viata sfanta si exemplari, dar si simplii laici cu astfel de viata. DIntre acesti laici trebuie ridicati viitorii preoti, dar SI VIITORII LIDERI AI ROMANIEI! Numai un om care se spovedeste (si inca des) inaintea unui duhovnic poate depasii patimile de jos si poate fi un lider care se intalneste cu adevarat inaintea lui Dumnezeu (a duhovnicului si a poporului sau) cu propriile sale greseli. Altfel, orice om o ia razna si ajunge la dictatura viciilor asupra lui si a lui asupra poporului! Aceasta este problema societatii romanesti!

  1. Anonim says:

    Daca asta se poate numi biserica ,atunci si eu ma pot numi Papa.S-a profitat si se profita de prostia omeneasca. Nu inteleg de unde atita frica a oamenilor politici sau chiar a intelectualilor fata de biserica sau de reprezentantii ei.Nu vrea nimeni sa vada coruptia si hotia care se ascunde in spatele biserici,care,ar trebui sa ajute oameni nu sa-i jefuiasca.

  1. Irina says:

    foarte bine a sintetizat mai sus, "Anonim" situatia cu biserica: nimeni nu stie de ce se tem toti de biserica...cand acolo e o mizerie de toata jena.

  1. Mitza_003 says:

    mai bine sa fi agnostic!

  1. Marian M says:

    @Koko: nu-i asa ca esti sectar si ca „iubesti” tare mult Ortodoxia, Sfintii si spiritualitatea romaneasca? Nici nu stii sa scrii Numele lui Iisus. Te-ai dat de gol... Dumnezeu sa te ierte! :(
    @Mitza_003: cel mai bine este sa ai o cautare sincera. Nici sa fi agnostic, nici gnostic (adica mason sau new-age-ist). Ci cu inima deschisa spre Adevar. Majoritatea nu cauta sincer, ci vor doar sa isi justifice patimile si viciile lor, prejudecatile in care stau anchilozati. Impartasirea de Duhul Sfant nu se poate face decat prin Botez, Mirungere, Spovedanie, Impartasanie (Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie), Hirotonie, Cununie, Sf. Maslu (ungerea bolnavilor). Deci, fara acestea nu exista mantuire. Problema cu preotii nevrednici (reala) este asemenatoare cu cea a doctorilor: oricum ar fi, ai nevoie de ei, iar singura sansa este sa cauti pe cei vrednic, bun, necorupt. Cautati preotii vrednici din zona unde traiti. Sigur exista cativa. Rugati-va sa va scoata Dumnezeu unul in cale. Dumnezeu ne iubeste, dar este delicat in iubirea Sa. Trebuie sa-L cautam cu tot dinadinsul. Oamenii ar vrea sa traiasca in patimile/viciile lor, dar Dumnezeu sa li se arate asa, ca un papagal colorat. Sa stea cu burta in sus la soare sau la TV si sa le apara Dumnezeu - ca sa stie ei ca El exista sigur (desi si asa, daca L-ar vedea, in nepasarea lor tot nimic nu ar afce mai apoi)... Ori, asta este contradictie in termeni. Dumnezeu este ca un Soare, dar Lumina Sa nu intra in ochiul inimii noastre daca noi nu facem efortul de a-l deschide. :) Prin urmare, mai intai este lupta despatimirii si iluminarii duhovnicesti a ochiului launtric, si de abia apoi se ajunge la vederea Luminii Dumnezeiesti.

    Bucurati-va pururea intru Domnul si nu uitati ca Biserica suntem noi toti, chiar si cei care stramba din nas (desigur, daca sunt botezati ortodox). Mai ales acestora le lansez intrebarea: ce ati facut dumneavoastra concret pentru a schimba lucrurile dinlauntru? Eu, din iubire de Dumnezeu, am preferat sa pun mana si sa fac ceva concret. Cine nu face asta, nu are dreptul sa judece! Judecati numai atunci cand le-ati luat locul incompetentilor si ati facut treaba lor mai bine. Pana atunci sunteti suspecti de a fi la fel de nevrednici ca cei pe care ii comenteaza. Si nici atunci, caci cel care se ocupa cu judecatul nu mai are timp sa iubeasca si sa lucreze binele , pentru ca i se innegureaza sufletul! Fratilor, ajutati-ne concret sa schimbam lucrurile in bine! Si incercati sa mai vedeti si partea plina a paharului, ca este din destul!

  1. Anonim says:

    Cred ca este o confuzie in exprimare aici. Cel putin din punctul de vedere al credinciosilor ortodocsi, nu poate fi vorba sa-si piarda increderea in Biserica, ci eventual in acele persoane din ierarhia Bisericii implicate in scandaluri. Si sa nu uitam nici ca a fi implicat in scandaluri nu inseamna neaparat a fi vinovat. Media reprezinta exagerat orice scandal, dar nu se mai inghesuie sa relateze cand oamenii sunt exonerati si li se demonstreaza nevinovatia. Cine cunoaste Biserica de la televizor isi "pierde increderea" pe care n-a avut-o de fapt niciodata, ca daca ar fi avut-o, ar fi avut ocazia sa afle la fata locului (in biserici, in manastiri, in asezaminte de caritate) ca Biserica inseamna mult mai mult decat niste scandaluri si niste cozi la moaste. Cine cunoaste Biserica cu adevarat, din viata reala, nu se scandalizeaza asa usor de greselile unora si altora si de valurile care se fac prin presa cu sau fara motiv.
    Subscriu si la ce spune Marian.
    Ana Elisabeta

  1. Ionel Netea says:

    pentru ultimii doi "apostoli" de mai sus, fratilor este evident ca ne referim la INSTITUTIA BISERICII. Ce insemna asta tot ceea ce vedem la preotii nostri. Despre asta este vorba, si sincer vanzad ce fac unii nu cred ca avem nevoie de asa ceva. Al doilea lucru: slujitorii INSTITUTIEI BISERICII au facut din credinta o afacere: vezi chiar pf daniel. Eu personal nu am nevoie de asa ceva: mai bine ma rog singur.

  1. Anonim says:

    -nu confundati Biserica cu o ceata de pseudo-episcopi ecumenisti si cu slugile lor popii(a se face diferenta intre popi si preoti ) ,a fost o perioada in istoria Bisericii cand un singur episcop a ramas ORTODOX si a reusit prin atitudine si rugaciune catre Dumnezeu sa-i intorca se numae parca MArcu Efesului ,nu judecati Biserica dupa niste trepadusi ,aceasta Biserica pe care o blameaza unii care nici macar nu au traba cu neamul romanaesc nu o vor birui nici macar portile iadului ...mereu o sa fie un Iustin PArvu sau altul ...aveam foarte multi preoti traitori in Biserica Ortodoxa numai sa-i cautam se ascund si ei de tavalugul masonic ..e adevarat tradarea Ortodoxiei vine din interior si prea putin din exterior ..eu ma bucur cand este prigonita ..atunci se nasc mucenicii si marturisitorii ..atunci Biserica da Sfinti reali ,atunci e acum ...uita-ti-va ca abea am iesit din comunism si intram in altul dar cu alta denumire ,inainte aveam secera si ciocanul acum avem compasul si echerul si atunci si acum aceleasi specimene gata sa acuze ,gata sa ucida ,gata sa improste cu mizerii in tot ce are tara asta mai bun ..romanii is urmasi lui Noe din Iafet si fii acestuia Tiras si Magog (tracii si Scitii ) si au o vechime de aproximativ 5000 de ani ..restul is povesti si atacuri de 2 lei !!!

  1. Anonim says:

    hai frate lasati-ma cu tot cu popii si preotii vostri. Sunt niste bezmetici, de aia multa lume fuge de ei. Uitati-va la rezultate.

  1. un om says:

    @Anonim: pai, atunci lasa-ne si tu cu generalizarile, ca, pe langa sautosuficienta si superficialitate, arata si eroare logica.
    Cat despre rezultate, ma uit si vad ca nu ai dreptate.
    Bucurie sfanta sa ajungi sa ai!